latinica  ћирилица
23/09/2016 |  16:20 ⇒ 16:50 | Аутор: СРНА

БН и Истина исплатиће накнаду за клевету Цвијановићевој и Богданићу

Основни суд у Бањалуци донио је одлуку којом се директор Радио-телевизије БН Владо Тришић и ова медијска кућа обавезују да премијерки Републике Српске Жељки Цвијановић и министру здравља Драгану Богданићу солидарно исплате одређени новчани износ, на име накнаде нематеријалне штете за душевне боли, а због повреде угледа и части.

Судским одлукама Основног суда од 22. септембра 2016. године утврђено је да су тужени Тришић и БН ТВ учинили клевету и да су неистинитим изјавама повриједили углед и част Цвијановићевој и Богданићу, емитујући у јулу 2015. године прилог у којем је члан теслићког СДС-а и начелник Одјељења за просторно уређење ове општине Никола Стокић, изнио низ спекулација о наводном трошењу средстава грађана за "асфалтирање приватног посједа оца премијера Жељке Цвијановић и терена хотела Кардијал у Здравствено-туристичком центру Бања Врућица".

На основу исте тужбе, обавезу новчане накнаде има и лист "Истина" и главни и одговорни уредник овог листа Саша Мирић, који је објавио текст са истим садржајем који је емитован на БН ТВ.

Истом одлуком, тужени су обавезани на исплату укупних трошкова парничних поступака.