latinica  ћирилица
23/09/2016 |  17:49 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

Чавић и Крсмановић оптужили РТРС и побјегли са конференције за медије (ВИДЕО)

Након вишедневних покушаја да добијемо коментар Драгана Чавића на изјаве потпредсједника НДП Здравка Крсмановића да очекује да САД казне Милорада Додика уколико спроведе референдум, представници НДП одржали су у Бањалуци конференцију за медије на којој су оптужили РТРС за медијску манипулацију.
Чавић и Крсмановић - Фото: Screenshot
Чавић и КрсмановићФото: Screenshot

Оптужили – и побјегли са прес конференције. Одлазећи са преса, чланови НДП-а поручили су да ће преузети телевизију и разрачунати се с радницима куће.

НДП ће тужити РТРС, прво због прилога у вези с комуналном полицајком коју је напао предсједник НДП-а Драган Чавић, а разлог је, наводе, то што је полицајка члан и активиста СНСД.

"Нико са РТРС-а није ми дао прилику да кажем ни ријечи, већ је Шормазова, која је активни члан СНСД-а од 2005. године, изашла са низом клевета и лажи на мој рачун", рекао је на конференцији за медије предсједник НДП-а Драган Чавић.

Иако Чавић тврди да га нисмо контактирали, синоћ је и његов став био дио прилога о нападу на комуналну полицајку. Одговор нам је послао мејлом, а ми смо га емитовали.

Са нападима је наставио и Чавићев страначки колега Здравко Крсмановић, који је ушао у расправу са новинаром РТРС-а, покушавајући да објасни свој став да је укидање грба и химне Републике Српске имало смисла.

На директно питање да ли је рекао да очекује санкције предсједнику Републике Српске Милораду Додику због референдума о Дану Републике Српске, Крсмановић је рекао да није, иако је недавно, за сарајевску телевизију Фејс рекао супротно, односно да очекује од САД да га санкционише.

Након тога, након изнесених оптужби на рачун новинара РТРС, Чавић и Крсмановић су побјегли са прес-конференције.

Одлазећи, Крсмановић је рекао да ће они преузети телевизију и да ће га онда казнити, док их је новинар наше медијске куће подсјетио да су они сазвали прес-конференцију и да би требало да одговоре на питања.

На то је Чавић додао: "Ми ћемо да причамо на суду".

Напуштајући просторију за конференцију за медије, Крсмановић тако није дозволио ни да му наш новинар постави питање: "Зашто је изрекао неистину да је гласао за референдум у Народној скупштини Републике Српске кад је из скупштинских материјала јасно је да није?"