latinica  ћирилица
23/09/2016 |  18:42 ⇒ 18:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Шарлот: Ухапшен осумњичени за убиство демонстранта

Полиција у америчком граду Шарлоту, у Сјеверној Каролини, ухапсила је особу која је осумњичена за убиство једног цивилног учесника протеста у сриједу увече, рекао је данас начелник полиције у Шарлот Мекленбургу Кер Патни.
Хапшења у Сјеверној Каролини - Фото: ТАНЈУГ
Хапшења у Сјеверној КаролиниФото: ТАНЈУГ

Демонстрант, који је у четвртак подлегао ранама, упуцан је када су становници тог града протестовали због убиства Афроамериканца Кита Скота, на кога је полиција пуцала у уторак.

У Шарлоту су три ноћи заредом одржани протести, а демонстрант је тешко рањен током друге ноћи протеста и прикључен је на апарате, али је у међувремену преминуо.

Протест је почео мирно, али је онда дошло до пуцњаве у којој је тешко рањен мушкарац, а градски званичници тврде да у њега није пуцала полиција.

У Шарлоту је протекле ноћи уведен полицијски час, од поноћи до шест сати ујутру, пренио је данас АП.

Демонстранти су протекле ноћи почели флашама и петардама да гађају полицију, која је одговорила сузавцем, при чему су повријеђена четири полицајца.

Демонстранти протестима настоје да изврше притисак на полицију да објави видео снимак који би можда могао да помогне расвјетљавање убиства Афроамериканца.

Протести у Шарлоту услиједили су само неколико сати након што су у граду Талса у савезној држави Олкахома избиле демонстрације јер је полиција пуцала на ненаоружаног мушкараца, такође афроамеричког поријекла.