latinica  ћирилица
23/09/2016 |  19:23 ⇒ 19:58 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Дуг Шума Српске према Дринићу расте

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је да је највећи проблем општине Дринић дуг ЈП Шуме Српске и да није добро што се то дуговање повећава.
Састанак Тегелтије и Ковачевића - Фото: СРНА
Састанак Тегелтије и КовачевићаФото: СРНА

"Разговараћемо са руководством овог предузећа да се тај новац употреби у развој општине Дринић", рекао је Тегелтија, који је данас био у краћој радној посјети Дринићу и разговорао са начелником општине Драгом Ковачевићем о актуелним проблемима ове рубне општине на западу Републике Српске.

Тегелтија је додао да је било ријечи и о другим проблемима које треба ријешити у Дринићу. "Питања о којима смо разговарали односила су се на инфраструктуру, енергетску мрежу и мислим да је сада најважније да помогнемо рјешавање питања водоснабдијевања и путне инфраструктуре", рекао је Тегелтија.

Начелник општине Дринић Драго Ковачевић захвалио је министру за посјету и прилику да се сагледају могућности подршке Министарства финансија овој локалној заједници.

"Разговор је вођен и о дугу предузећа Шуме Српске нашој општини и могућности ове општине да се захтјевом обрати Министарству за реализацију неких пројеката битних за нашу локалну заједницу", рекао је Ковачевић.

Он је додао да закључно са 31. августом тај дуг износи 721.500 КМ. "Ако кажем да је наш буџет око 1,1 милион КМ онда је јасно шта оволико дуговање једног јавног предузећа значи нашој локалној заједници и колико то успорава развој и ствара проблеме у функционисању општине", рекао је Ковачевић.

Он је додао да је један од кључних проблема ове општине који би се могао финансирати тим средствима је побољшање водоснабдијевања овог подручја. "Ових дана се завршава пројектна документација за припајање истражних бушотина централном систему водоснабдијевања", истакао је Ковачевић.