latinica  ћирилица
23/09/2016 |  20:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Теодосић на удару руских хакера

Руска агенција ТАСС, позивајући се на информације хакерсе групе Фенси берс, објавила је данас да је капитан кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић користио забрањена средства у медицинске сврхе уз дозволу Свјетске антидопинг агенције.
Милош Теодосић - Фото: Getty Images
Милош ТеодосићФото: Getty Images

Осим Теодосића, на листи је и српска одбојкашица Силвија Поповић, као и швајцарски бициклиста Фабијен Канчелара, хрватски ватерполиста Иван Крапић, британски бициклиста Стивен Каминг, јужноафрички пливач Кемерон Ван дер Бург.

Како се наводи, Теодосићу је одобрена употеба дексаметазона у трајању од четири дана, почевши од 14. јануара, уз дневну дозу од осам милиграма, а са свиме је упозната ФИБА, док је Поповићевој дозвољено недјељна терапија преднизолоном, од 3. до 10. августа, током Олимпијских игара у Рију, максимално три дозе од по 40 милиграма.

До сада су руски хакери, који су "провалили" у документацију Свјетске антидопинг агенције објавили да је дозволу за коришћење забрањених средстава у медицинске сврхе имао 41 спортиста из 13 земаља, међу којима су америчке тенисерке Серена и Венус Вилијамс, гимнастичарка Симон Бајлс, шпански тенисер Рафел Надал, британски бициклисти Крис Фрум и Бредли Вигинс, те чешка тенисерка Петра Квитова.