latinica  ћирилица
24/09/2016 |  09:11 | Аутор: СРНА

Магла смањује видљивост на подручју Приједора и Фоче

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа без застоја, а магла смањује видљивост на подручју Приједора и Фоче, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

На дионицама на којима се изводе радови измијењен је режим вожње и обавезно је поштовање привремене саобраћајне сигнализације, док су на дионицама у усјецима и поред камених косина могући одрони земље и камења на коловоз.

Пуштен је у саобраћај ауто-пут Прњавор-Добој у дужини од 34,4 километра и то од петље "Прњавор"- укључење са регионалног пута Р-474, општина Прњавор до петље "Јоховац" - укључење са магистралног пута М-17, општина Добој.

Дио изграђеног ауто-пута од петље "Јоховац" до ријеке Босне, укључујући мост преко ријеке Босне у дужини од 1,6 километара, неће бити у функцији до завршетка изградње ауто-пута на коридору "Пет це".

Ради безбједног саобраћања на ауто-путу успостављен је посебан режим саобраћаја на регионалном и магистралном путу на подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", са постављеном привременом сигнализацијом.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, /дионица Бањалука-Прњавор/, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

На ауто-путу Бањалука-Градишка саобраћај се одвија без ванредних ограничења, по претежно сувом коловозу.

На дијелу магистралног пута, дионица Клашнице-Прњавор, за потребе извођења радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, свакодневно је измијењено одвијање саобраћаја.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој, потпуно је обустављен саобраћај за сва возила и биће преусмјерен на алтернативни путни правац, локални пут кроз село Брестово, гдје је на снази забрана саобраћаја за теретна возила преко 15 тона носивости.

На дионици магистралног пута Саставци-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању до 10 минута од 9.00 до 10.00 часова и од 13.00 до 15.00 часова због бушења и минирања терена.

Због минерских радова на дионици магистралног пута Бањалука-Црна Ријека, код МХЕ "Бочац" саобраћај ће повремено бити обустављан од 14.00 до 14.30 часова.

На регионалном путу Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево саобраћа се једном коловозном траком наизмјенично због клизишта.

Због реконструкције градског водоводног система Козарска Дубица на дионици магистралног пута Костајница-Козарска Дубица један измијењен је режим саобраћања.

Због санације коловоза на магистралном путу М-19 /дионица број 286/ Каракај 2-Дрињача саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, уз могуће застоје од 10-15 минута.

Због реконструкције водоводне мреже измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Приједор-Козарац. На дионици магистралног пута Козарска Дубица један-Приједор због реконструкције и проширења водоводног система у Приједору у току је измјена саобраћаја, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току је санација клизишта и реконструкција коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега се саобраћа успорено, једном траком у дужини од 800 метара.

Због изградње обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина измијењен је режим саобраћаја у брчанском насељу Гредице.

На регионалном путу Мачковац-граница Републике Српске /Челић/ због санације клизишта измјењен је режим саобраћаја, док ће на регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два саобраћај привремено бити преусмјерен на новоизграђењу саобраћајницу због изградње вијадукта на аутопуту Бањалука- Добој, дионица Прњавор-Добој.

Због санације коловоза на дионици регионалног пута Укрина-Вијака у Вијачанима возила саобраћају једном траком, а исти режим саобраћаја је и на регионалном путу Карановац-Митровићи на мјесту клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због изградње моста преко Шарговачког потока у Бањалуци до 4. децембра биће обустављен моторни и пјешачки саобраћај преко Дјевојачог моста у Суботичкој улици, а аутобуси на градској линији број 19 Српски Милановац-Центар-Српски Милановац саобраћаће измијењено.

У Федерацији БиХ, због санације клизишта на магистралном путу Јајце-Црна Ријека у мјесту Лучина током дана саобраћа се наизмјенично једном траком, уз повремене обуставе у трајању до један сат.

Од јутрос у 8.00 часова до понедјељка, 26. септембра до 5.00 часова, на мосту на излазном краку са ауто-пута А-1, испред наплатног мјеста Зеница југ, возила ће саобраћати наизмјенично, једном траком.

Због одржавања спортске манифестације данас од 10.00 до 17.00 часова на магистралном путу Босанска Крупа-Цазин-Бихаћ возила ће саобраћати успорено у смјеру кретања учесника манифестације, уз могуће обуставе до 15 минута.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања, а на прелазу Орашје-Жупања возила саобраћају успорено у оба смјера због радова на подручју Хрватске.