latinica  ћирилица
24/09/2016 |  09:29 ⇒ 16:23 | Аутор: Агенције

САД: Пуцњава у тржном центру у Берлингтону, пет особа убијено

У граду Берлингтону у америчкој држави Вашингтон у петак увече дошло је до пуцњаве у једном тржном центру при чему је убијено пет особа.
САД: Пуцњава у шопинг центру (фото: ‎@wspd7pio) -
САД: Пуцњава у шопинг центру (фото: ‎@wspd7pio)

Наоружани нападач је побјегао са лица мјеста, саопштила је полиција, јављају данас агенције. Портпарол Хитне помоћи округа Скегит навео је да је неидентификована мушка жртва преминула у болници у Сијетлу.

Пуцњава се догодила око 19:00 сати по локалном времену у тржном центру "Каскејд" у Берлингтону, око 105 километара сјеверно од Сијетла, навео је на Твитеру портпарол Државне патроле Вашингтона Марк Френсис, додавши да су спасиоци ушли у тржни центар да помогну повријеђенима.

Према његовим ријечима, жртве су упуцане на одјељењу парфимерије робне куће "Мејсис", а мотив напада је за сада непознат, преноси АП.

Френсис је рекао да полиција активно трага за особом која је пуцала, а коју је описао као "мушкарца латиноамеричког порекла у сивој одјећи" и која је последњи пут виђена како хода ка оближњој саобраћајници, пренио је Ројтерс.

Државна патрола Вашингтона је, како наводи Ен-Би-Си њуз, саопштила да нема назнака да је ријеч о тероризму.

"У Вашингтону се ноћас догодила трагедија. Наша срца су у Берлингтону", поручио је путем Твитера гувернер Џеј Инзли.

Локални болнички извори кажу да је примљена једна особа која је задобила повреде у пуцњави.

Телевизија Си-Би-Ес извјештава да су из предострожности евакуисани средњошколци који су недалеко од мјеста пуцњаве играли фудбалску утакмицу.

До пуцњаве у држави Вашингтон дошло је мање од недјељу дана након што је један мушкарац ножем напао деветоро људи у тржном центру у централној Минесоти прије него што је упуцан и убијен, а ФБИ истражује тај напад као потенцијални акт тероризма.

Канцеларија ФБИ-ја у Сијетлу је путем Твитера саопштила да "нема информацију која би наговијестила евентуалне нове нападе" у држави Вашингтон, пренијела је америчка агенција.