latinica  ћирилица
24/09/2016 |  11:26 ⇒ 25/09/2016 | 18:44 | Аутор: РТРС

Добој: Промовисан зборник поезије "Поетски вијенац" (ВИДЕО)

У Центру за културу и образовање у Добоју промовисан је зборник поезије "Поетски вијенац" Књижевног клуба “Јован Дучић“ из Добоја .
Добој: Промовисан зборник поезије - Фото: РТРС
Добој: Промовисан зборник поезијеФото: РТРС

У зборнику су заступљени радови 33 пјесника. Осим неколико младих нада доминирају дјела искусних и у књижевном свијету признатих поетских имена града Добоја.


-Ово је можда историјски моменат за клуб јер данас објавити књигу у овим временима је веома тешко,каже пјесникиња Јована Дојчиновић Николић.

-Добој има потенцијале књижевне на завидном нивоу, они су постојали али није било организације да се покажу, онда се појавио Милан Кузмић са идејом да се оснује књижевни клуб и ја сам то подржао, додаје пјесник Васијије Шајиновић.

Зборник добојских пјесника “Поетски вијенац“ резултат је трогодишњег рада клуба.

-Зборник представља круну поетског рата у књижевном клубу , три године је прошло тако да су се мало пера наоштрила и очекујем да ће онај ко буде читао зборник бити пријатно изненађен, каже Милан Кузмић из Удружења књижевника “Јован Дучић“.


Пјесници из Добоја заступљени у зборнику добитници су бројних кљижевних награда, по чему књижевни клуб Јован Дучић спада међу најзначајније у РС.