latinica  ћирилица
24/09/2016 |  11:55 | Аутор: Б92

Јанковићева поражена у финалу Гвангџуа

Јелена Јанковић није успјела да обрани титулу у кинеском Гвангџуу, пошто је у финалу поражена од Лесије Цуренко послије велике борбе у три сета – 6:4, 3:6, 6:4.

Српкиња је тако остала на 16 WТА титула и чека је пад на 39. мјесто на свијету, док је Украјинка освојила своју другу, уз награду од 250 бодова.

Меч је трајао нешто мање од два и по часа, а, иако је успјела да се врати и изједначи послије губитка првог сета, Јелена на крају није имала снаге и концентрације за тотални преокрет.

Лесија је боље отворила дуел, одмах је стигла до брејк и чувала га све до краја првог сета, али је онда услиједио Јеленин одговор у седмом гему.

И наредна три гема донијела су нам брејкова, а Јанковићева се нашла у заостатку у сетовима дозволивши противници да искористи другу шансу на њен сервис.

И други дио игре почео је идентично као први, Цуренко је још једном експресно стигла до предности, али је овога пута Јанковићева одмах узватила, а потом и дошла до преокрета. Успјела је да сачува вођство и стигне до изједначења послије једног часа и 25 минута игре.

Ипак, није имала снаге дуел преломи у своју корист, што је и рекла по окончању меча, прије свега због изузетно тешких услова у кинеском граду. У трећем сету гледали смо равноправну борбу све до 3:3, када је Јелена изгубила фокус, а Лесија то из другог покушаја казнила.

Међутим, како то обично бива у женском тенису, Српкиња је још једном одговорила истом мјером, али онда још једном поклекла, прије него што је Украјинка сигурним сервисима завршила посао и освојила други пехар у каријери.