latinica  ћирилица
24/09/2016 |  12:02 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Завршена Љетна школа Академије Андрић

Током мјесеца септембра, Андрићград је био центар многих културно-образовних догађаја.
Андрићград - Фото: РТРС
АндрићградФото: РТРС

У Андрићграду је у организацији Андрићевог института, завршена и Љетна школа Академије Андрић на тему "Култура сјећања".

За полазнике школе оргнизована су предавања и дискусионе трибине. Предавачи су били проф. др Александра Вранеш, проф. др Љиљана Марковић, проф. др Миливој Ненин, проф. др Саша Кнежевић, др Снежана Лакићевић и др Драгана Бедов.

Студенти из Косовске Митровице, Новог Сада, Пала, Београда, Ниша и Бањалуке излагали су своје радове из области књижевности, историје и филмског и документарног стваралаштва у оквиру дискусионих трибина и размијенили ставове и искуства из научноистраживачких области својих интересовања.

Осим предавања, за студенте су организоване и друге активности – пројекције филмова, обилазак Андрићграда и Вишеграда.

Љетња школа у организацији Одјељења за књижевност и Одјељења за оријенталистику Андрићевог инстиута у Андрићграду, трајала је од 16. до 21. септембра.

Љетња школа је јединствена појава на овим просторима која се одржава већ трећу годину заредом и пружа могућност да студенти доживе једно непоновљиво искуство, значајно за њихов даљи академски, културни и духовни развој.

Андрићград је отворено мјесто које спаја људе различитих култура и нација, у шта су се увјерили и наши студенти, који су приликом свог боравка срели и туристе из Њемачке и Русије.