latinica  ћирилица
24/09/2016 |  15:40 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Након увреда Крсмановића упућеним РТРС-у, нема осуде струковних удружења (ВИДЕО)

Дан након увреда и пријетњи на рачун РТРС-а, али и новинара наше медијске куће на прес-конференцији предсједника и потпредсједника НДП-а Драгана Чавића и Здравка Крсмановић нико од струковних удружења није се огласио.
Чавић и Крсмановић - Фото: Screenshot
Чавић и КрсмановићФото: Screenshot

Крсмановић и Чавић оптужили су нашу медијску кућу како кажу за необјективно информисање, манипулацију и монтажу и ни више ни мање него позвали, како наводе, на ослобађање РТРС-а.

"Позваћу све грађане РС да ослободимо РТРС јер је то наш јавни сервис", рекао је Крсмановић.

Шта је Крсмановић под “ослобођењем” мислио не знамо, јер на конференцији за новинаре није желио да одговора на питања која нису била по његовој жељи. Тако је наш новинар умјесто одговора на постављено питање добио увреде и пријетње.

"Ви сте један обичан човјек, један пропагандиста који покушава оно што је некад Гебелс радио, у овом моменту за своју фабрику лажи заједно са Милорадом Додиком и тајкунима", рекао је Крсмановић нашем новинару.

На питање новинара да ли је истина да је у емисији ТВ "Фејс" рекао да очекује од САД да реагује и да ако не буде реаговала и несанкционисала Додика, да ће то бити на штету Дејтонског споразума, Крсмановић је одговорио са "не".

Да подсјетимо, Крсмановић је у поменутој емисији изјавио: "Ако не буде санкција, то ће бити директан вјетар у леђа Милораду Додику да добије изборе. А ако буде санкција, онда је то жеља САД-а да Босну и Херцеговину заштити као чедо које је рођено у Дејтону".

Одређени политички ставови нису спорни ,каже предсједник Републике Српске Милорад Додик, али позивање страних амбасада на интервенцију више говори о самим тим политичарима.

"Они упорно говори да нема опозиције, а кад питате опозицију шта мисли, онда они кажу сад ћемо вас тужити. нема потребе за тужбама, све изјаве можете погледати на јутјубу. Али није проблем РТРС, проблем је што Крсмановић позива на интервенцију америчке амбасаде да уклони Милорада Додика", каже Додик.

Новинари РТРС-а криви су и Крсмановићевом предсједнику странке Драгану Чавићу. Он тврди да у извјештају о нападу на комуналну полицајку Слободанку Шормаз нисмо испоштовали тзв. другу страну.

"Нико ми на РТРС-у није дозволио да кажем ни ријеч, а Шормазова је изашла са низом клевета и лажи на мој рачун", каже Чавић.

И у прилогу емитованом синоћ,а  поново и вечерас, доказујемо да смо објавили Чавићев писани став, деманти на тврдње комуналне полицајке. Али, Чавић је то прећутао на конференцији за новинаре. Да ли Чавић и Крсмановић са оваквим нападима најављују своје потезе ако дођу на власт?

"Чавић је мени на то одговорио:`Ја кад дођем у октобру на мјесто Радојчића ти нећеш писати записнике, нити слати прекршајне налоге`“, истиче Шормазова.

И сам Крсмановић је запријетио рекавши: "Ја вам кажем- ослободићемо РТРС, а вас ћу казнити, да знате да ћу вас казнити".

Да ли је народном посланику Здравку Крсманоивћу највише засметало то што је Телевизија Републике Српске раније објавила чињеницу да у току гласања за одлуку о расписивању референдума није био присутан у скупштинској сали? Али је и чињеница да никоме од новинарских удружења није засметао овакав Крсмановићев иступ, јер ни једном ријечју нису осудили понашање једног политичара према новинару.