latinica  ћирилица
24/09/2016 |  18:18 | Аутор: СРНА

Лајшић и Дупало стигли из Москве

Невен Лајшић и Никола Дупало стигли су данас нешто послије 17.00 часова у Нови Град, након што су за 48 дана бициклима прешли 5.500 километара од овог града до Москве и назад.

На тргу Младена Ољаче, гдје су их дочекали родбина и пријатељи, њих двојица су рекли да су им протекли дани били најбољи дани у животу и да су представљали незаборавну авантуру.

"Веома смо задовољни, испунили смо задатак који смо себи задали - предали смо писмо Представништву Републике Српске у Руској Федерацији у којем указујемо не проблем одлагалишта радиоактивног отпада на Трговској гори у Двору. Указали смо на овај еколошки проблем и промовисали смо бициклизам", навео је Лајшић.

Њих двојица истакли су да увијек подржавају активности које за циљ имају нешто позитивно.

"Ово путовање било је као тренинг за пут око свијета идуће године", каже Дупало.

Лајшић и Дупало нагласили су да су на путовању имали срдачан дочек код пријатеља и рођака у Аустрији, Чехословачкој, Русији и Србији.

Посебно им се свидјела Русија, односно Москва, у којој су се задржали шест дана и обишли знаменитости ове метрополе.

Током путовања пратило их је добро вријеме, а само шест дана падала је киша.

Двојица спортиста и бициклиста кажу да након овог путовања неће одмарати и да ће већ сутра поново бити на бициклима.

Лајшић и Дупало су из Новог Града кренули бициклима 8. августа ујутро са циљем да укажу на проблем најављене изградње одлагалишта радиоактивног отпада на Трговској гори у Двору у Хрватској, у непсоредној близини Новог Града.