latinica  ћирилица
25/09/2016 |  14:34 ⇒ 20:53 | Аутор: РТРС

МУП Српске: Без инцидената на гласачким мјестима

На гласачким мјестима у Републици Српској данас, до 14 часова није забиљежен ниједан инцидент, нити је било интервенција полицијских службеника, а у вези са провођењем референдума о Дану Републике Српске.
Гласање - Референдум о Дану Републике - Фото: РТРС
Гласање - Референдум о Дану РепубликеФото: РТРС

Стање безбједности на подручју цијеле Републике Српске је повољно и све активности се одвијају планираном динамиком.

Штаб “Избори 2016“ прати и предузима мјере и радње у циљу одржавања повољне безбједносне ситуације у Републици Српској због одржавања референдума о Дану Републике Српске.

Из МУП-а подсјећају да, због одржавања референдума, локације за издавање личних докумената МУП-а Републике Српске раде данас, 25. септембра до 19,00 часова.

Документи којима се доказује идентитет гласача су: лична карта, путна исправа и возачка дозвола.

У циљу несметаног и безбједног одвијања свих активности поводом одржавања референдума о Дану Републике Српске, министар унутрашњих послова донио је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају и забрани саобраћаја за теретна возила преко 3,5 тона укупне масе.

Забрана о превозу експлозивних материја на подручју Републике Српске примјењује се од 24.09.2016. године, од 00,00 часова до 25.09.2016. године до 24,00 часова.

Министар унутрашњих послова донио је данас, 25. септембра наредбу о о забрани теретног саобраћаја за возила укупне масе преко 3,5 тона до 19,00 часова, на свим јавним путевима у Републици Српској. Том наредбом ставља се ван снаге наредба о забрани саобраћаја за ова возила која је била на снази до 24,00 часа, саопштено је из МУП-а Српске.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, коментаришући спајање гласачког мјеста у Кули у општини Гацко, рекао је да то мјесто није ни отворено и да је спојено са другим гласачким мјестом.

"С обзиром да знамо да је бошњачко руководство позвало Бошњаке да не изађу на референдум није ни било потребе да се отвара то гласачко мјесто. Нема потребе да то сматрамо било каквим инцидентом јер није било нарушавања јавног реда и мира", нагласио је Лукач.

Он је додао да је више десетина сличних гласачких мјеста спојено, јер се није ни очекивала излазност Бошњака.