latinica  ћирилица
26/09/2016 |  09:28 | Аутор: СРНА

Ђокић: Радници у Српској "пуном паром" граде 15 малих хидроелектрана

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да радници у Српској "пуном паром" граде 15 малих хидроелектрана, а у току су и припреме за изградњу вјетро, соларних и електрана на биомасу.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

Ђокић је навео да се Српска пуштањем у рад дионице ауто-пута Добој-Прњавор и Термоелектране "Станари" показала као добро мјесто за инвестирање, што је одлична увертира и за велике енергетске пројекте садржане у Стратегији развоја енергетике до 2030. године.

"У енергетске пројекте до 2030. године до сада је инвестирано око 3,5 милијарде КМ, а планирано је да буде уложено још 11,5 милијарди КМ. Српска је завршеним пројектима показала да може гарантовати да сваки инвеститор овђе може успјешно пословати, остваривати профит и управљати новцем који заради", рекао је Ђокић за "Глас Српске".

Према његовим ријечима, пројекти који се успјешно реализују најбољи су деманти оцјена да је Српска нестабилан простор са којег одлазе инвеститори.

Он је навео да је један од пројеката који ће измијенити привредну слику источног дијела Српске изградња хидроелектране "Бук бијела", чија је изградња повјерена "Елекропривреди Републике Српске".

Министар је нагласио да је веома важно да Српска има доста инвестиција и да није ослоњена само на стране партнере.