latinica  ћирилица
26/09/2016 |  13:21 | Аутор: СРНА

УИО: Име прелаза и сигнализацију поставља министарство транспорта БиХ

Министарство транспорта и комуникација БиХ за сваки појединачни гранични прелаз поставља обиљежја у виду табле на којој је исписано о којем граничном прелазу је ријеч, те сву осталу саобраћајну сигнализацију на сваком појединачном граничном прелазу.
Управа за индиректно опорезивање - Фото: РТРС
Управа за индиректно опорезивањеФото: РТРС

Управа за индиректно опорезивање БиХ само осигурава мјесто за јарбол на којем се истиче застава БиХ, и то на оним граничним прелазима гдје је присутна Управа, док на осталим пограничним прелазима гдје није дозвољен међународни промет путника и робе постављање заставе обезбјеђује Гранична полиција БиХ.

Ентитетска обиљежја у смислу табли на којима се исписује натпис добродошлице у поједини ентитет не налазе се на подручју које локацијски припада било којем граничном прелазу, наводи УИО БиХ у саопштењу објављеном због великог броја питања у вези са обиљежавањем граничних прелаза.

Медији у Федерацији БиХ пренијели су да ће ускоро на свим граничним прелазима у БиХ бити само застава и обиљежја БиХ, те да ће бити уклоњене табле са ћириличним натписом "Добродошли у Републику Српску".