latinica  ћирилица
26/09/2016 |  13:33 ⇒ 13:42 | Аутор: СРНА

Сарајево: Представљени промотивни филмови о привреди БиХ

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић и предсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Бруно Бојић пристуствали су данас у Сарајеву презентацији промотивних филмова под заједничким именом "Инспиративна идеја" о привредним могућностима у БиХ.
Сарајево: Шаровић - Бојић - Фото: СРНА
Сарајево: Шаровић - БојићФото: СРНА

Ријеч је о пет промотивних видео материјала у којим су приказани потенцијали металне и електроиндустрије, прехрамбене индустрије, дрвне индустрије и туризма за које је Спољнотрговинска комора БиХ издвојила 80.000 КМ.

Шаровић каже да представљени видео материјал представља почетак настојања да се подигне ниво промоције привредних потенцијала БиХ .

"Представљени видео материјали су дио заједничког пројекта Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Спољнорговинске коморе БиХ. Ми смо у Министаству обезбиједили средства", рекао је Шаровић.

Он истиче да промовисање привредних потенцијала БиХ све више добија на значају, те да паралелно с тим расте и буџет намијењен за ту сврху.

Бојић је рекао да данас представљени филмови имају за циљ побољшање имиџа БиХ јер се веома мало пажње придаје привредним потенцијалим земље.

"Направили смо материјал који ће се сигурно приказивати у дипломатским представништвима широм свијета, биће коришћен током међународих сајамских манифестација, посјета привредних делегација", рекао је Бојић.

Представљени видео материјали биће достављени Предсједништву БиХ, Министарству иностраних послова БиХ, Министарству спољне трговине, али и свим другим који су заинтересовани за презентацију привредних потенцијала БиХ.