latinica  ћирилица
26/09/2016 |  14:19 ⇒ 14:35 | Аутор: СРНА

СИПА: Хапшења због промета дрогама у Новом Граду и Сарајеву

Припадници СИПА-е, поступајући по наредби Тужилаштва БиХ, јутрос су на подручју Новог Града лишили слободе два лица и једно на подручју Сарајева, осумњичене да су починили кривична дјела организованог криминала у вези са неовлаштеним прометом опојним дрогама, саопштено је из СИПА-е.
Припадници СИПА-е (фото: sipa.gov.ba) -
Припадници СИПА-е (фото: sipa.gov.ba)

На подручју Новог Града извршен је претрес на четири локације и том приликом пронађено је и привремено одузето аутоматско наоружање, муниција, мобилни телефони као и други предмети, који ће се користити као докази у даљем поступку.

У оквиру истражних активности у овом предмету полицијски службеници Сипе пронашли су и привремено одузели одређену количину наркотичких средстава.

Ухапшена лица, након криминалистичке обраде у службеним просторијама Сипе, биће предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Из Тужилаштва БиХ јутрос је саопштено да су слободе лишени Јасмин Селимовић и Анђелко Новакововић, обојица настањени у Новом Граду, те Ганија Курти, држављанин Црне Горе који се налази под надзором Службе за послове са странцима.