latinica  ћирилица
26/09/2016 |  15:28 ⇒ 15:33 | Аутор: СРНА

Радници Творнице транспортних уређаја у Тузли ступили у штрајк глађу

Педесетак радника Творнице транспортних уређаја у Тузли почело је штрајк глађу и затворило се у просторије предузећа, одакле неће изаћи до испуњења њихових захтјева.
Радници Творнице транспортних уређаја у Тузли ступили у штрајк глађу - Фото: klix.ba
Радници Творнице транспортних уређаја у Тузли ступили у штрајк глађуФото: klix.ba

Предсједник Синдиката Творнице Мехмед Терзић рекао је да радници захтијевају повратак на посао 150 радника, повезивање радног стажа и исплату отпремнина запосленима који у наредном периоду не буду радно ангажовани.

Према његовим ријечима, радници траже само оно што је прошле јесени обећао премијер Федерације БиХ Фадил Новалић, преносе федерални медији.

Терзић је подсјетио да је тада одлучено да Творница иде у стечај, а око 230 радника на евиденцију Завода за запошљавање Тузланског кантона, те да је обећано отварање нове фирме у којој ће око 150 радника добити посао.

"С обзиром на то да ниједно обећање није испуњено, као ни продаја дијела имовине Творнице транспортних уређаја, одлучили смо да се затворимо и штрајкујемо глађу јер смо исцрпили све могућности да остваримо своја права. Овдје остајемо док се не ријеше наши захтјеви", рекао је Терзић.