latinica  ћирилица
26/09/2016 |  15:49 ⇒ 17:12 | Аутор: РТРС

Приједор: Изграђен нови паркинг простор (ВИДЕО)

Повећање броја аутомобила у Приједору у посљедње вријеме ствара додатан проблем – недостатак паркинг мјеста.
Приједор - паркинг - Фото: РТРС
Приједор - паркингФото: РТРС

Овај проблем посебно је изражен у једном од највећих насеља, Пећанима. У овом насељу недавно је завршена изградња новог паркнга са 34 паркинг мјеста. Поред првенствене намјене, он ће пружити и додатну сигурност дјечјем игралишту које се налази у близини, јер ће служити и као баријера возачима који су аутомобиле паркирали и на зеленој површини. 

Проблеми с недостатком мјеста за паркирање код становника зграда Б2 и Б3 у приједорском насељу Пећани – завршени су. Кажу, изградња паркинга са 34 паркинг мјеста за њих је од огромног значаја.

Приједорчани задовољни, наглашавају да овај простор за њих значи много и истичу да треба наставити са овом праксом јер је премало паркинг простор ау Приједору.

Изградњом новог паркинга у овом насељу биће смањен проблем паркирања аутомобила на улици, тротоарима али и дјечјим игралиштима. Пројекат је урађен у сарадњи приједорске Мјесне заједнице Центар и Града Приједора, а његова изградња коштала је 22 хиљаде марака.

Марко Павић, градоначелник Приједора, наводи да је битно то што су људи добили изузетно квалитетан простор за паркирање.

- Уједно, обезбиједили смо игралиште које се ту налази, тако да аутомобили не би случајно прелазили преко дјечијег игралишта. Пећани су данас једно од најсавременијих стамбених насеља са уређеном инфраструктуром, истакао је градоначелник Приједора.

Радојица Ђурђић, предсједник МЗ Приједор-Центар, каже да ће Савјет МЗ сарађивати са грађанима као и са локалном управом као што је и до сада смо сарађивало.

На подручју града Приједора постоји око 2.000 регистрованих простора намијењених за паркирање аутомобила.