latinica  ћирилица
26/09/2016 |  16:07 ⇒ 17:14 | Аутор: РТРС

Кошарац: Још једна потврда да су Тужилаштво и Суд БиХ у функцији једне политике (ВИДЕО)

Формирање предмета у Тужилаштву БиХ још једна је потврда да су Тужилаштво и Суд БиХ у функцији једне политике у БиХ и то политике СДА и Бакира Изетбеговића, каже предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому БиХ Сташа Кошарац и додаје да се ово може окарактерисати као политички и сваки други притисак на институције РС.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац се пита како је могуће да се одмах реагује на одлуке у РС и при том заборавља чињеница да је Уставни суд БиХ донио политичку одлуку, а истовремено не реагује на непроведене одлуке које се односе на Федерацију БиХ, као што је одлука о конститутивности народа у четири кантона или питање Сејдић и Финци чији проблем лежи у том ентитету.

- Све то потврђује да је Тужилаштво БиХ дефинитивно политички инструисано од, рекао бих, промуслиманских политичких структура у БиХ. Према томе, потпуно је видљиво да постоје различити аршини и потпуно је видљиво да се правосудне институције на нивоу БиХ користе у сврху политичког наметања и притисака на РС. А то је дефинитивно забрињавајуће, истиче Кошарац.