latinica  ћирилица
26/09/2016 |  16:16 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Основна школа у Црњелову обиљежила 140 година постојања (ВИДЕО)

Један од приоритета Министарства просвјете и културе на подручју Семберије је завршетак градске подручне Основне школе „Вук Караџић„ изјавио је министар Дане Малешевић .
Школа у Црњелову - Фото: РТРС
Школа у ЦрњеловуФото: РТРС

Материјална подршка биће обезбијеђена и другим основним школама гдје је неопходно обезбиједити минимум услова за несметано функционисање наставе, а финансијска помоћ биће упућена и ОШ “Свети Сава“ у Црњелову која је обиљежила 140 година постојања .

Ученици и наставници Основне школе “Свети Сава" у семебрском селу Црњелово свечано су обиљежили 140 година рада, поносни на традицију школе и генерације које су овдје стекле основно образовање:

Школа има релативно добре материјално – техничке услове за рад, али и проблеме које треба рјешавати истиче директорка школе Драгана Кокановић.

Ресорни министар Дане Малешевић оцијенио је да је стање школских објеката у Семберији задовољавајуће, али да има и школа којима је неопходна хитна финансијска подршка министарства.

Прослави 140 година школе у Црњелову присуствовали су и некадашњи ученици, попут нардоног посланика Златка Максимовића који је подсјетио на генерације успјешних људи потекли из ових школских клупа.

Школу похађа 25 ђака од 1. до 9. разреда. Запослена су 52 наставника и једна је од највећих и најуспјешнихих основних школа у Семберији.