latinica  ћирилица
27/09/2016 |  11:36 ⇒ 11:38 | Аутор: СРНА

Синдикат правосуђа: Покренути оцјену уставности Посебног колективног уговора

Чланови Синдиката правосуђа Републике Српске упозорили су да ће покренути оцјену уставности дијела Посебног колективног уговора, односно упутства за начин обрачуна накнаде трошкова превоза с циљем заштите права радника у правосудним институцијама.
Окружни суд у Бања Луци - Фото: РТРС
Окружни суд у Бања ЛуциФото: РТРС

"Још једном позивамо министра правде да, када жели и може, организујемо заједнички састанак да бисмо што хитније ријешили питање накнаде трошкова превоза, који је тренутно на штету радника", саопштено је из Синдиката правосуђа Српске.

Из Синдиката истичу да је у току обрачун трошкова превоза за протекли мјесец и да су радници остављени да сами, од плате, покривају дио трошкова превоза за долазак и одлазак с посла.

У саопштењу подсјећају да је Синдикат правосуђа на сједници Републичког одбора у Добоју 12. септембра упутио позив за хитан састанак представницима Министарства правде да би се исправио неприхватљив начина обрачуна накнаде за превоз радницима запосленим у правосудним институцијама Српске.

"Уз обећање да ћемо веома брзо заједнички кроз дијалог ријешити овај проблем, није било никаквог састанка Министарства правде и Синдиката правосуђа Српске", наводи се у саопштењу.