latinica  ћирилица
28/09/2016 |  11:10 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Лажни доктор од бањалучких мајки на фејсбуку тражио слике дјечијих гениталија

Родитељи из фејсбук групе "Маме Бањалуке" забринути су након што им се извјесна Мирела Артуновић Милошевић, представила као педијатрица и понудила онлине стручну помоћ, а затим, како тврде, у својим упитима, показала симптоматично интересовање за гениталије њихове дјеце!?
Фејсбук - илустрација - Фото: nezavisne novine
Фејсбук - илустрацијаФото: nezavisne novine

Због сумњи да се иза профила скривају намјере педофила, како су прецизирале, дио родитеља обавијестиће данас надлежне институције, док стручњаци апелују на одговорност родитеља и опрез приликом кориштења онлине медија и објаве фотографија дјеце. Према ријечима мајки, иста особа, односно профил с фотографије се већ неколико пута појављује на фејсбук, али с различитим идентитетом.

"Ако је примијетите, блокирајте, пријавите или јавите најближој полицијској станици," написале су мајке. Једна од мајки је с њом водила разговор, како би показала и другим мајкама да је у питању лажни профил, а у случај је укључена и полиција Српске.

РТРС-у је у МУП-у Српске потврђено да је једна од мајки поднијела пријаву полицији. Она је за нашу Телевизију описала цијели случај.

"Након што сам наводној докторици написала да ми син има некаква осип по лицу и питала је за савјет, она ми је одговорила да то вјероватно није ништа и затражила од мене фотографију његовог полног органа, тврдећи да се осип зна проширити и на гениталије", испричала је мајка која је затражила да јој заштитимо идентитет.

Фејсбук профил је у међувремену избрисан.

Према тврдњама стручњака из МУП-а РС за злоупотребе онлине медија, у питању је класичан модел предатора. Начелница Одјељења за односе с јавношћу у МУП-у РС Мирна Миљановић рекла је за РТРС да је ово већ пети регистрован случај злоупотребе дјеце на интернету ове године. Она је додала да се три случаја односе на посједовање дјечије порнографије а два на преваре путем друштвених мрежа.

Опширније у Дневнику 2, у 19.30!

Извор: РТРС/Независне новине