latinica  ћирилица
28/09/2016 |  12:01 ⇒ 14:08 | Аутор: РТРС

Одгођена сједница по жалби О. Ивановића, сљедеће засједање 11. октобра

Мјештовито судско вијеће Еулекса одгодило је за данас заказану прву сједницу Апелационог суда у Приштини по жалби одбране предсједника Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића, који је у првостепеном поступку осуђен на девет година затвора, а наставак заказало за 11. октобар.
Приштина: Оливер Ивановић - Фото: СРНА
Приштина: Оливер ИвановићФото: СРНА

Одлука о одагађању сједнице донесена је јер судско вијеће није добило писани одговор предсједника Апелационог суда по жалби Ивановићеве одбране.

Ивановићев адвокат Небојша Влајић увјерен је да ће судско вијеће Апелационог суда у Приштини 11. октобра уважити жалбу одбране и да ће Ивановић бити ослобођен.

"Очекујемо да Мешовито судско веће уважи све наводе одбране и да их мери исто као и наводе тужилаштва", рекао је Влајић.

Милена Ивановић, супруга Оливера Ивановића, рекла је да је увјерена да ће њен супруг бити ослобођен свих оптужби и да ће се достојанствено вратити кући, породици и пријатељима.

На захтјев Еулексовог судског вијећа, које одлучује о жалби Ивановића, да из судског вијећа буде избачен Албанац предсједник судија Еулекса Малком Симонс је заузео став да косовски судски савјет има мериторно право да одлучује о саставу судских вијећа.

Према томе у раду судског вијећа учествоваће Дритон Мухареми. Против његовог учешћа у судском вијећу је Ивановићева одбрана која, каже адвокат Влајић, има само принципијелне примједбе.

Данашње засједање Апелационог суда пратио је велики број новинара, а суђење је почело са петнаестак минута закашњења.

Извор: Срна