latinica  ћирилица
28/09/2016 |  13:13 ⇒ 17:06 | Аутор: РТРС

Добој: Инспекција забранила постављање билборда СНСД-а

Градска добојска инспекција обуставила је данас постављање билборда СНСД-а на дионици магистралног пута Добој-Руданка, иако ова странка има одобрење Јавног предузећа "Путеви Републике Српске".
Добој - билборди - Фото: СРНА
Добој - билбордиФото: СРНА

Након увида у рјешење "Путева Републике Српске" које је предочио предсједник Градског одбора СНСД-а Добој Милорад Живковић, грађевински инспектор Зорица Средојев саопштила је да ће провјерити да ли је ова локација обухваћена регулационим планом града да би се утврдило чија је надлежност.

Живковић је рекао да се билборд налази на путном појасу, преко пута трговачког центра "Јиск", да је парцела приватно власништво и да није у надлежности Градске управе већ "Путева Републике Српске".

"Овдје постоји само наредба једног човјека да се спријечи поштена предизборна кампања са добијеним и уплаћеним термином и изборним билбордом за разлику од свих осталих, који нити имају дозволе нити су, вјероватно, платили предизборно плакатирање", каже Живковић.

Он је навео да градска инспекција пријети санкцијама иако за то немају ваљане правне аргументе.

"То је јавашлук градске управе и показује да је инспекција власништво једне странке и једног човјека", каже Живковић.

Он је позвао инспекцијске органе да реагују на предизборно плакатирање других странака, које се постављају између осталог и на јавне градске установе.

Извор: Срна