latinica  ћирилица
28/09/2016 |  13:18 ⇒ 13:52 | Аутор: РТРС

Радун: Пријетње су удар на Српску, али и на мир и стабилност БиХ и региона

Аналитичар Бранко Радун оцијенио је да је успјех референдума ојачао Републику Српску, а да пријетње из Сарајева и дијела међународне заједнице према институцији предсједника Републике представљају удар на Српску, али и на мир и стабилност БиХ и региона.
Бранко Радун - Фото: Novosti.rs
Бранко РадунФото: Novosti.rs

"Ситуација јесте компликована, али је далеко од тога да води ка неком отвореном конфликту", рекао је Радун новинарима у београдском Медија центру, гдје је одржан скуп о теми "Република Српска између рата и мира".

Према његовим ријечима, у овом моменту то је више ударање у ратне добоше и нека врста медијског притиска на Србе с обје стране Дрине да устукну и да прихвате негативан стереотип и негативну реалност да је Дрина непремостива граница и да не треба да буде блиских односа и сарадње, јединства Србије и Републике Српске.

"То је удар и на Републику Српску и на односе Србије и Републике Српске", рекао је Радун.

Према његовим ријечима, једини одговор на те притиске може бити одлучна подршка Београда Републици Српској и јединство унутар политичког тијела Српске.

"Односно, треба да се превазиђу поделе између власти и опозиције и да се схвати шта је витални национални интерес, а то је опстанак Републике Српске", поручио је Радун.

Извор: Срна