latinica  ћирилица
28/09/2016 |  13:51 ⇒ 17:05 | Аутор: РТРС

СНСД И.Н. Сарајево: СДС ангажовао Бошњаке да уништавају плакате СНСД-а

Младићи бошњачке националности из Сарајева, које је ангажовао СДС, на подручју општине Источно Ново Сарајево прелијепљивали су билборде СНСД-а са ликом кандидата за начелника ове општине Љубише Ћосића, саопштено данас на ванредној конференцији за новинаре СНСД-а.
Љубиша Ћосић и Сташа Кошарац (Архив) - Фото: СРНА
Љубиша Ћосић и Сташа Кошарац (Архив)Фото: СРНА

"Младићи су током ноћи прелијепљивали плакате са недефинисаним порукама на билборде на мјестима које је закупио СНСД", рекао је данас на конференцији Љубиша Ћосић, који је и актуелни начелник општине Источно Ново Сарајево.

Он је навео да је ову изјаву дао и полицији, којој су активисти СНСД-а и грађани пријавили тај случај, те је издат прекршајни налог лицу бошњачке националности.

Ћосић је рекао да је у аутомобилу "ауди а4" пронађен предизборни материјал СДС-а, а возилом је управљао Адмир Кутјеш који се на пумпи "Имзит" састао са активистом СДС-а Бојаном Клепићем.

"Трагично је живјети у локалној заједници у којој опозициона партија покушава да се додвори људима тако што ће прељепљивати плакате својих политичких супарника и у те сврхе ангажовати лица бошњачке националности", оцијенио је Ћосић.

Он је напоменуо да ово није први пут да се промотивни плакати СНСД-а уништавају, због чега је након што су уништени у Улици војводе Радомира Путника поднио полицији пријаву против НН почионица.

Ћосић је рекао да је обавијестио полицију и о пријетњама и неистинама које се износе путем два "Фејсбук" профила и два портала у општини Источно Сарајево, а које њега и његову породицу доводи у потенцијалну опасност, с обзиром на то да људи имају предрасуде према људима арапског поријекла, а у вези неистина које СДС ових дана пласира.

Он је најавио да ће поднијети тужбу против телевизије "БН", новинара и блогера Слободана Васковића и високог функционера СДС-а Александре Пандуревић.

"Против `БН` телевизије подносим тужбу зато што је објавила текст `Љубиша Ћосић доводи Арапе у Источно Ново Сарајево`, Васковића за увреду части и наношења душевне боли због текста којим тврди да се арапизује Источно Ново Сарајево, без обзира што смо ових дана и нашим бирачима и људима у Источном Новом Сарајеву јасно показали ко је тај који продаје земљу у Источном Новом Сарајеву и договара све те активности. Против Александре Пандуревић поднијећу тужбу за клевету и увреду части, јер ме је на свом твитер налогу повезала са извјесним Алијом Делимустафићем", објаснио је Ћосић.

Ћосић каже да не зна ко је Алија Делимустафић и да су "све те гнусне лажи и неистине које користи СДС да би се додворио бирачима представљају погрешно оружје".

Он је упозорио да њега и његову породицу такве ствари излажу потенцијалним пријетњама, прије свега политичких неистомишљеника и свега оног што они пишу.

"Приморан сам да као човјек и начелник тражим заштиту, овај пут путем суда, а уколико се настави, тражићу и путем званичних институција Републике Српске, прије свега МУП-а", рекао је Ћосић.

Он је рекао да је ток кампање коју води СНСД максимално усмјерен ка промоцији онога што су до сада урадили и онога што нуде грађанима уз предизборни програм, те да се никада нису дотицали промотивног материјала, нити су угрожавали промотивне активности које води СДС.

Предсједник Општинског изборног штаба Сташа Кошарац рекао је да имају информације да СДС и "такозвани Савез за промјене у наредна три дана спремају прљаву кампању против СНСД-а", те упозорио да ће тај савез користити сва недозвољена средства да би збунили грађане и утицали на изборни резултат.

Он је нагласио да у СДС-у влада велика паника, што показује примитиван облик кампање, те ангажовање младића Бошњака из федералног Сарајева.

Кошарац је упозорио да ће, према информацијама које посједује, наредних два-три дана, неколико активиста СДС-а покушати да купују гласове, те позвао грађане да не насједају на политичке преваре.

"СНСД неће понижавати људе и нудити новац за глас. Нама треба глас народа да верификују политичку димензију коју има СНСД у нашој општини", поручио је Кошарац.

Извор: Срна