latinica  ћирилица
28/09/2016 |  14:22 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

Телефонске пријетње предсједнику општинске Борачке организације Пале

Предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина изјавио је Срни да добија телефонске пријетње за које је увјерен да имају везе са предизборном кампањом.
Михајло Парађина - Фото: Screenshot/YouTube
Михајло ПарађинаФото: Screenshot/YouTube

Он је рекао да је прије двадесетак дана у касним часовима добио први позив пријетећег садржаја на мобилни телефон.

"Први пут сам се јавио на број, а када сам га регистровао више се нисам јављао. Након тога, на кућни број телефона почело је узнемиравање моје породице и мене, послије чега сам искључивао оба телефонска апарата", испричао је Парађина.

Он је додао да су пријетеће поруке примитивног садржаја и испод сваког нивоа, те да имају политичке конотације.

Парађина је увјерен да ове поруке имају везе са предизборном кампањом, али да је веома индикативно да су на мети он и Борачка организација, која искључиво води борачки курс и није "политички обојена".

Он сматра да је ријеч о методама покушаја уливања страха и провоцирања и то до људи који немају карактера да сједну и разговарају о свим темама и проблемама и који су спремни на све да би остварили своје циљеве.

Парађина каже да се плаши за своју породицу и себе, "имајући у виду у каквом се времену живи, шта се дешава и шта се дешавало у прошлости".

Он је навео да је пријетње пријавио полицији, која је формирала предмет и скенирала поруке и изразио очекивање да полиција професионално и одговорно обави свој посао и идентификују починиоце.

Извор: Срна