latinica  ћирилица
28/09/2016 |  14:37 ⇒ 14:38 | Аутор: РТРС

"Енглески фудбал је на дну, сви нам се смију"

Алан Ширер, бивши нападач репрезентације и Њукасла, разочаран је дешавањима у енглеском фубалу, послије корупционашког скандала у који је уплетен Сем Олердајс.
 - Фото: AP
Фото: AP

Олердајс је напустио клупу Енглеске послије само 67 дана због скандала око нуђења савјета како како да се "заобиђу" правила о трансферима играча. Он је у јулу потписао двогодишњи уговор са Савезом када је наслиједио Роја Хоџсона, а британски медији спекулишу да ће га на клупи репрезентације замијенити Гарет Саутгејт.

- Бијесан сам и тужан. Потресен сам погрешном процјеном човјека који је рекао да му је ово посао из снова - рекао је Ширер.

Телеграф је објавио снимке за које наводи да су из августа, и на којима се види "Биг Сем" како разговара са прерушеним новинарима, који су тврдили да су представници једне азијске фирме.

На њеима се чује како говори да се правила о власништву играча треће стране могу заобићи, као и о исплати од 400.000 фунти за представљање споменуте компаније.

- Невјероватна и катастрофална процјена Сема и његових савјетника. Љут сам због читаве ситуације. Мислио сам да Енглеска не може да падне ниже од онога што се десило на Европском првенству (испали у осмини финала од Исланда). А гдеј смо сада? Читав фудбалски свијет нам се смије - додао је Ширер и рекао да је посао селектора "Гордог Албиона" изгледа уклет и немогућ.

Рио Фердинанд, некадашњи дефанзивац Манчестер Јунајтед и дугогодишњи репрезентативац, имао је слично мишљење.

- Улога Енглеске је постала комична. Ово је био човјек који је страствено желио тај посао. Натјерао је Фудбалску асоцијацију да реагује. Наивност је можда права ријеч. Ово је разочарање за енглески фудбал" - навео је Фердинанд.

Роби Севиџ је био нешто блажи.

- Саосјећам са Семом, али Савезу није дао избора. Енглеска је као у кланици – прво ЕУРО, а сада ово. Биће уништена - закључио је Севиџ.

Извор: ББЦ