latinica  ћирилица
28/09/2016 |  15:31 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Приједор: Ускоро пет кућа за породице избјеглих, расељених и повратника (ВИДЕО)

У Приједору је пет породица из категорија избјеглих и расељених лица и повратника потписало уговоре о изградњи и реконструкцији стамбених једница са представницима Града Приједора и Министарства за избјегла и расељена лица Републике Српске.
Приједор- састанак о стамбеном збрињавању - Фото: РТРС
Приједор- састанак о стамбеном збрињавањуФото: РТРС

Ријеч је о донаторским средствима пројекта стамбеног збрињавања, која обезбјеђују Град Приједор, Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске и Минсистарство за људска права и избјеглице БиХ, као и о пројекту који се финансира кредитима Међународног фонда за развој.

Милена Вујанић, из Книна, прије 21 годину с породицом је избјегла у Приједор. Њена имовина у Хрватској је порушена и нема гдје да се врати. Селила се шест пута, а сада ће њеној породици бити изграђена кућа.

"Подстанар сам, седам пута сам се селила. Радујем се што ћу добити кућу. Након 21 године селидбе, нова кућа стварно пуно значи у животу за мог сина, моју сестру и мене", каже Милена. 



У оквиру ових пројеката, стамбено ће бити збринуте четири породице из категорије избјеглих и расељених лица и једна породица повратника. Вриједност пројеката је око 200.000 марака.

"Ове породице ће коначно имати објекте за живот и то ме изузетно радује, јер Град Приједор се заиста труди да помогне свим својим становницима без обзира на ситуацију у којој се налазе", истакао је Миленко Ђаковић, замјеник градоначелника Приједора.

За петнаестак дана почиње реализација пројеката, а изградња и реконструкација стамбених јединица требало би да буде завршена до краја године.