latinica  ћирилица
28/09/2016 |  18:28 ⇒ 18:29 | Аутор: РТРС

Чешки привредници заинтересовани за инвестирање у дрвну индустрију

Представници чешких инвеститора данас су у разговору са начелником општине Пале Миодрагом Ковачевићем изразили жељу за инвестирање у дрвопрерађивачку индустрију, у првој фази, а потом и у енергетику.
Пале - Фото: илустрација
ПалеФото: илустрација

Ковачевић је рекао да је почетна вриједност инвестиције од 12 милиона КМ чешког партнера јако значајна с обзиром на то да представља почетак сарадње, саопштено је из општине Пале.

"За општину Пале врло је битно да се крене са сарадњом јер ако направимо успјешну сарадњу са једним страним инвеститором, онда ће то сигурно бити сигнал да могу и други да долазе", рекао је Ковачевић.

На састанку су учествовали и представници Амбасаде Чешке у БиХ и Агенције за промоцију страних инвестиција у БиХ /Фипа/, а Ковачевић је рекао да је заинтересованим гостима представио инвестициони профил општине Пале.

Начелник општине Пале захвалио је директору Фипе Гордану Милинићу што је чешким инвеститорима препоручио општину Пале која ће се, према његовим ријечима, трудити да оправда указано повјерење.

Заступник чешких компанија са представништвима у Чешкој и Словачкој Јан Глир рекао је да су дошли у општину Пале како би договорили инвестицију која ће се првобитно бавити дрвопрерађивачком индустријом, а на дугорочном плану и сектором енергетике.

"У првој фази ћемо да радимо са једном малом пиланом, а на дугорочном плану планирамо много већу пилану", рекао је Глир и додао да су повезани са партнерима који прате њихову инвестицију, и у зависности колико она буде успјешна, доћи ће и сљедећа.

Глир је истакао да чешким инвеститорима у свему помаже Амбасада Чешке у БиХ.

Извор: СРНА