latinica  ћирилица
29/09/2016 |  11:41 ⇒ 14:51 | Аутор: РТРС

Каран: Чланови Комисије нису добили позив на саслушање

Предсједник Републичке комисије за спровођење референдума Синиша Каран демантовао је данас медијске наводе да су чланови ове комисије добили из Тужилаштва БиХ позив на саслушање поводом одржавања референдума о Дану Републике Српске.
Синиша Каран - Фото: РТРС
Синиша КаранФото: РТРС

"Републичка комисија за спровођење референдума је јуче запримила од Тужилаштва БиХ Захтјев за достављање информација, на који ће Републичка комисија за спровођење референдума након припреме доставити одговор", рекао је Каран Срни.

Поједини медији објавили су јуче незваничне информације да је Тужилаштво БиХ затражило да буду саслушани сви чланови Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике Српске.

Поводом информације да је предсједник Републике Српске Милорад Додик, позван на саслушање у Тужилаштво БиХ, предсједник Републичке комисије за спровођење референдума Синиша Каран, изјавио је у емисији Телеринг, да је тај позив требало да буде прослијеђен или НСРС, која је донијела одлуку о спровођењу референдума или Републичкој комисији, а никако предсједнику Републике Српске.