latinica  ћирилица
29/09/2016 |  14:01 | Аутор: РТРС

Шаровић званично у Приједору, али заобишао званичнике!?

Градоначелник Приједора Марко Павић саопштио је данас да је изненађен поступком министра спољне трговине и економски односа у СМ БиХ Мирка Шаровића који је за данас најавио састанак са привредницима приједорске регије, а да о томе није обавијестио надлежне службе и организације у Приједору.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

- О овом састанку није обавијештена Агенција за локални економски развој града Приједора ПРЕДА-ПД, која је у току свих пројеката који се воде на овој регији, а није обавијештено ни Одјељење за привреду и пољопривреду града Приједора нити Градска управа Приједор, иако му то не стављамо на терет, јер он одлучује с ким ће комуницирати, а с ким неће - нагласио је Павић.

Градоначелник је упитао о чему Шаровић може разговарати са привредницима кад не познаје Стратегију развоја града Приједора коју су ти исти привредници усвојили, а прије свега не познаје степен достигнуте реализације Стратегије у појединим областима које се путем Привредног савјета и других институција редовно усаглашавају.

"Једино нам остаје да закључимо да је ово страначки скуп СДС-а и ми га тако и третирамо и ако СДС-у он може донијети користи, немамо ништа против, али сматрамо да је, што се тиче привредника, овај скуп чиста политичка обмана", наводи се у саопштењу градоначелника Приједора.

Шаровић се састао данас са привредницима из приједорске регије, а тема сусрета била је привредни развој Приједора и регије.

Извор: СРНА