latinica  ћирилица
29/09/2016 |  20:50 ⇒ 21:34 | Аутор: РТРС

Почела АБА: Будућност побиједила Цедевиту у Загребу

Кошаркаши Будућности остварили су побједу у дербију над Цедевитом којим је отворена нова сезона у АБА лиги.
АБА лига - Фото: илустрација
АБА лигаФото: илустрација

Будућност је захваљујући серији почетком четврте четвртине дошла до двоцифрене предности и на крају славила резултатом 80:70.

Црногорска екипа добила је споменуту дионицу са 29:16 и надокнадила дефицит који је створен у трећем периоду.

Од самог старта меча у ’Дому спортова’ виђена је резултатска клацкалица – Будућност је имала минималну предност, на полувремену је било +2, али је Цедевита преокренула у наставку.

Феноменалну ролу имао је Дејвид Стоктон, син легендарног плејмејкера Јуте Џез Џона Стоктона, који је 10 од својих 26 поена убацио баш пред одлучујућих 10 минута. Међутим, тада су прорадили гости и серијом 19:6 рijешили питање побjедника.

Један од најбољих у црногорској екипи био је некадашњи плејмејкер Црвене звезде Маркус Вилијамс који је уписао дабл-дабл са 12 поена и 11 асистенција. Осим тога, амерички играч имао је неколико веома важних и тешки поена, али и луцидних асистенција.

Далеко најубедљивији био је Вранеш са 22 поена и 3 успjешна додавања, док су двоцифрени учинак имали Савовић (11 поена, 10 скокова и 4 асистенције) и Шеховић са 10 поена и 7 ухваћених лопти.

У пораженој екипи споменути Стоктон је доминирао, а осим 26 поена (7-9 за два, 3-6 за три, 3-4 пенали), уписао је и 4 асистенције. Међутим, проблем Цедевите био је тај што је једино он био нападачки расположен – сqедећи најефикаснији били су Араповић и Билан са по 9 поена.

Првог дана нове сезоне играју још Мега Лекс - Олимпија, а остали мечеви на распореду су у петак, суботу и недjељу.

Извор: Б92