latinica  ћирилица
30/09/2016 |  08:25 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Бањалука- Промоција књиге Весне Дедић

Књижевница Весна Дедић изјавила је да се радује што ће се данас први пут сусрести са бањалучком публиком и поново бити у Републици Српској коју веома воли.
Весна Дедић (фото:kupindo.com) -
Весна Дедић (фото:kupindo.com)

Дедићева је појаснила да је њено гостовање у Бањалуци, на књижевном дружењу у Народној библиотеци Републике Српске, замишљено као дружење са читаоцима уз читање одломака из њених књига и кратке музичке предахе уз младу бањалучку пјевачицу Кристину Ивановић.

Она је рекла да до сада никада није имала промоцију у Бањалуци, иако по наруџбинама дистрибутера зна да се њене књиге  читане у овом граду.

"У Требињу сам имала неколико дивних летњих промоција, у Бијељини и Козарској Дубици. У Козарској Дубици сам поново 13. октобра", најавила је Дедићева, коју је међу најпопуларнијим савременим српским списатељицама.

Она је нагласила да је у Требињу завршила дио основне школе, да јој је мајка Херцеговка и да од тога, како каже, не може побјећи и да хоће.

"Веома волим Републику Српску. Хиљаду пута сам тамо била и приватно. Волим промоције, дружења. Негде сам везана за све то и за ијекавски језик", рекла је Дедићева.

Она је "открила" да је почела са писањем новог романа по дневнику једне, како је рекла, предивне даме који ће у исто вријеме бити и савремени роман и историјска мелодрама, као што је био случај са романом "Пола душе".

Књижевно дружење Весне Дедић са бањалучком публиком најављено је за 19.00 часова.

Извор: СРНА