latinica  ћирилица
30/09/2016 |  08:35 | Аутор: РТРС

Дутерте: Хитлер убио три милиона Јевреја, ја ћу толико наркомана

Филипински лидер Родриго Дутерте појачао је крваву анти-криминалну реторику поређењем Хитлеровог масакра Јевреја са својом амбицијом која би га "усрећила”.
Родриго Дутерте - Фото: ТАНЈУГ
Родриго ДутертеФото: ТАНЈУГ

Он је истакао да би био срећан уколико буде успио да побије три милиона зависника од наркотика.

Дутерте је то изјавио по повратку из Вијетнама гдје је разговарао са тамошњим лидерима о начинима борбе против наркотика, преноси АП.

"Хитлер је убио три милиона Јевреја, а ми имамо три милиона наркомана. Био би срећан ако би их све побио", изјавио је Дутерте позивајући се на процјену филипинске владе о броју препродаваца и уживаоца наркотика на Филипинима.

Дутерте каже да његове јавне пријетње смрћу служе како би застрашиле дилере дрогом и навеле их да престану тиме да се баве као и да обезхрабри потенцијалне кориснике.

У својој предизборној кампањи, Дутерте је обећао да ће побити толико дилера и корисника дроге да ће "моћи да нахрани све рибе на обалама Маниле", као и да ће их убијати вјешањем, јер "не жели да троши струју на њих", преноси АП.

Док су Хитлерове жртве били невини људу, Дутерте тврди да је његов циљ "да 'излијечи' своју земљу убијањем криминалаца" преноси АП.

Извор: Танјуг