latinica  ћирилица
30/09/2016 |  10:02 ⇒ 17:44 | Аутор: РТРС

Девет година од смрти Милана Јелића (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у Модричи положио вијенац и присуствовао парастосу поводом годишњице смрти бившег предсједника Републике Српске Милана Јелића.
Предсједник Додик положио вијенац на споменик Милану Јелићу - Фото: РТРС
Предсједник Додик положио вијенац на споменик Милану ЈелићуФото: РТРС

На градском гробљу у Модричи служен је парастос бившем предсједнику Републике Српске Милану Јелићу који је преминуо 2007. године.

Породица Милана Јелића (фото: РТРС)

Додик је, обраћајући се окупљенима након парастоса, рекао да је смрт Милана Јелића била велики губитак за Републику Српску, да и данашње окупљање говори о томе да народ није заборавио његов лик и ђело и све што је учинио за Модричу и Републику Српску.

Он је додао да ће Јелић остати у сјећању народа као један од најуспјешнијих политичара и лидера који су за кратко вријеме учинили много за Српску и који није водио рачуна о себи већ о народу.

Додик је истакао да је Јелићев одлазак ненадокнадив губитак и за СНСД, чији је био потпредсједник.

"Драго ми је што на републичком нивоу функционише Фондација `Милан Јелић` која је стипендирала неколико стотина већ врхунских студената широм свијета и у Републици Српској и то је најбољи могући начин да се одужи човјеку који је био и спортски радник, научник и привредник, али је био и хуманиста који је увијек гледао да помогне другима", рекао је Додик.

Петар Јелић рекао је да му је драго да и девет година након смрти његовог оца људи долазе у великом броју да му одају пошту.

"Остаје понос на све што је отац урадио за Републику Српску и за Модричу", рекао је Петар.

Положени вијенци на гроб Милана Јелића (фото: РТРС)

Вијенце и цвијеће на споменик Милану Јелићу положили су чланови породице, пријатељи, као и званичници Републике Српске и општине Модрича.

Извор: РТРС/Срна