latinica  ћирилица
30/09/2016 |  11:59 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

МУП РС: У току предизборне кампање одржано 929 јавних скупова

На подручју Републике Српске одржано је укупно 929 јавних скупова политичких партија у току предизборне кампање, која је почела 2. септембра и завршава данас, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
Избори - Фото: илустрација
ИзбориФото: илустрација

Штаб МУП-а Републике Српске "Избори 2016" прати и предузима мјере и радње с циљем одржавања повољне безбједносне ситуације у Републици Српској у предизборној кампањи и на дан локалних избора.

"У предизборном периоду евидентирана су 53 инцидента, од којих се највећи дио односи на цијепање постера и уништавање огласних билборда политичких странка", наводи се у саопшењу.

На подручју Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука евидентирано је 14 инцидената, ЦЈБ-а Бијељина осам, ЦЈБ-а Добој 14, ЦЈБ-а Источно Сарајево 10, те ЦЈБ-а Требиње пет и ЦЈБ-а Приједор два инцидента.

Из МУП-а подсјећају да је с циљем предузимања безбједносних мјера и радњи поводом одржавања локалних избора у БиХ, министар унутрашњих послова Републике Српске донио наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају у недјељу, 2. октобра, од 00.00 до 24.00 часа.

Министарство у сједишту, центри јавне безбједности, станице јавне безбједности и полицијске станице за наведени дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Због одржавања локалних избора, локације за издавање личних докумената МУП-а Републике Српске /реферати личних карата, пребивалишта, боравишта и ЈМБ, укључујући аквизицију/ радиће сутра и у недјељу, 2. октобра, од 7.00 до 19.00 часова.

Документи којима се доказује идентитет бирача су лична карта, путна исправа и возачка дозвола.