latinica  ћирилица
30/09/2016 |  13:38 ⇒ 13:55 | Аутор: РТРС

Трофеј Лиге шампиона стигао у Београд

Најважнији трофеј у клупском фудбалу, трофеј Лиге шампиона, представљен је данас у Београду, у Барутани на Калемегдану, у склопу Туре Лиге шампиона, коју представља УниКредит банка.
Трофеј Лиге шампиона стигао у Београд - Фото: ТАНЈУГ
Трофеј Лиге шампиона стигао у БеоградФото: ТАНЈУГ

Градоначелник Београда Синиша Мали, легендарни бразилски фудбалер Кафу, капитен Звездиног шампионског тима из Барија Стеван Стојановић, некадашњи фудбалер Партизана Мустафа Хасанагић, члан тима који је 1966. године играо финале Купа шампиона и предсједница ИО Уникредит банке Чила Ихас, уз химну Лиге шампиона, открили су окупљењма "ушати трофеј" који трећу годину заредом долази у Београд.

Најврједнији пехар у престоницу Србије дошао је на 25. годишњицу откад је Црвена звезда постала првак Европе, односно када је управо Стојановић у Барију дигао трофеј послије побједе над Марсељом након пенала 5:3 (0:0), као и пола вијека од финала између Партизана и мадридског Реала (1:2) у Бриселу.

- Београд је три године имао ову част, више од 25.000 људи сликало се поред пехара, од укупно 600.000 посјетилаца из само 14 земаља. Ово је лијепа промоција за град и туризам, али и још један доказ колико се Београд везује за спорт - рекао је градоначелни.

Један од најбољих десних бекова у историји фудбала Бразилац Кафу почаствован је јер је дошао у Београд на промоцију трофеја Лиге шампиона.

- Веома озбиљно схватам улогу амбасадора овог престижног догађаја и срећан сам што имам прилику да у Београду откријем величанствени пехар, нарочито јер се у Србији живи за фудбал - рекао је легендарни Бразилац.

Ово је осма Тура Лиге шампионе, а поред Србије биће још у само четири земље.

Претходно је трофеј представљен у Нишу, Суботици и Новом Сада, а у Београду ће бити још два дана.

Тура трофеја борави у Србији до 2. октобра, а затим наставља своје путовање кроз Босну и Херцеговину, Хрватску и Мађарску.

Извор: Танјуг