latinica  ћирилица
30/09/2016 |  14:21 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Чикаго трибјун: Руси обожавају Путина

Амерички лист Чикаго трибјун упутио је отворено писмо западним редакцијама упозоравајући да медији не схватају руске бираче, па својим писањем против Путина само подижу рејтинг лидеру Руске Федерације.

Западни медији не схватају да Владимир Путин није популаран зато што Русима не дозвољава да сагледају алтернативу, већ због тога што су обични Руси у њему видјели - себе.

"Виде га као заштитника. Јер, Руси су стекли утисак да су окружени непријатељима, а да земљу може заштитити само један човјек", наводи амерички лист.

Путин је стабилизовао Русију послије декаде посртања и Русима говорио да су велики и онда када су им остали говорили супротно, наводи "Чикаго трибјун".

Лист подсјећа да је Путин Американцима "одбрусио да немају права да било коме говоре како треба да се живи".

Зато, када западни медији нападају Путина, Руси то виде као критику упућену директно њима.

"Када кажемо да гласају за њега, јер га се плаше, Руси се на то увриједе. У руском друштву постоје назнаке аутократије и постоје Руси који можда желе боље друштво од онога у којем живе.

Али, чињеница је да већина Руса нема намјеру да тражи другачијег предсједника", наводи амерички лист.

Милиони Руса су недавно изашли на изборе за парламнет и дали убједљиву подршку Путиновој Јединственој Русији, која је освојила већину - за разлику од прошлих избора када су неки протестовали на улицама тражећи "фер изборе".

"Овога пута на улицама није било никога... Зато је вријеме да ми са Запада невољно признамо да Руси заиста воле свог лидера. Заправо, обожавају га", пише у отвореном писму западним редакцијама "Чикаго трибјун".

Извор: Танјуг