latinica  ћирилица
30/09/2016 |  14:43 ⇒ 18:39 | Аутор: РТРС

Шековићи: Министар Ђокић финансирао изградњу куће Каролини Казановић (ВИДЕО)

Поплаве и клизишта су 2014. године многим домаћинствима у Српској направила велику штету и довела егзистенцију у питање.
Ђокић и Каролина Казановић - Фото: СРНА
Ђокић и Каролина КазановићФото: СРНА

Домаћинству Казановића из Папраће код Шековића клизиште је уништило породичну кућу. Захваљујући донацији министра индустрије, енергетике и рударства Петра Ђокића добиће нови дом. 

Више од двије године Ранка и петнаестогодишња кћерка Каролина живе у неусловној, небезбједној и клизиштем оштећеној кући, а сваки јачи вјетар представља опасност да се потпуно уруши.

Педесетогодишња Ранка Казановић рекла је да се, након што је клизиште оштетило њихову кућу, обраћала на више адреса за помоћ, између осталог, и властима у Шековићима, али без резултата.

- Тако је било док није дошао министар Ђокић и обећао помоћ. Сад видим да је то обећање и испуњено. Пресрећне смо, истакла је Ранка.

Прије 20-ак дана министар Петар Ђокић је чуо за патњу самохране мајке Ранке Казановић, чији је супруг борац прве категорије, почетком септембра преминуо. Одлучио је да помогне.

- Jедино што смо могли урадити је да се изгради нова кућа. И одлучио сам да покренем ту активност и ето лично сам уз помоћ и подршку мојих пријатеља који мени вјерују успио да обезбиједим средства и да направим ову кућу. За пет-шест дана она ће бити потпуно физички заврена. Ранка и Каролина ће имати свој дом, нагласио је Ђокић.

Зиму и нову годину мајка и кћерка дочекаће у далеко бољим условима, неизвјесност, страх и тугу замијениће топлина новог дома и сигурност.