latinica  ћирилица
30/09/2016 |  15:41 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Блатница: Цвијић тврди да су га напали активисти СДС-а (ВИДЕО)

Активиста Српске напредне странке Славиша Цвијић, из Блатнице код Теслића тврди да су га напали активисти СДС-а из Теслића, али да је полиција против њега поднијела кривичну и прекршајну пријаву.
Напад у Теслићу - Фото: РТРС
Напад у ТеслићуФото: РТРС

У полицији тврде супротно,па је Цвијић затражио унутрашњу истрагу.

Напале су га ,тврди Цвијић, комшије када је обилазио стричев рибњак , а том приликом задобио је тјелесне повреде. Починиоци,каже , ни након 8 мјесеци од напада нису одговарали.

- Ја сам такве налазе предао у полицију и тужлаштво, до дана данашњег нико истрагу није повео против починиоца, што значи да неко стоји иза тога . Ни страгу није провео а камоли да их је оптужио или нешто друго, каже Славиша Цвијић.

Има замјерке и на поступање полиције, па је затражио унутрашњу контролу. У ЦЈБ Добој потврђују да је тај поступак у току. Међутим, полиција тврди да нису комшије напале Цвијића, већ обрнуто и да је лицима с којима се тукао нанио лакше тјелесне повреде , због чега је добио кривичну пријаву. Полицијским службеницима који су изашли на мјесто догађаја, упућивао је пријетње због чега је, саопштавају из полиције, зарадио прекршајну пријаву. Цвијић у свему види спрегу активиста СДС-а и полиције ,те тврди да су се напади дешавали и раније.

- Сви су активисти СДС-а , затежу ми жицу по путу, укључују струју, дође полиција каже нема елемената за то а има за мој повишен тон ,имам на видео снимцима све, али кажу, не пије ти то воде на суду,  то не смијеш објавити, додаје Цвијић.

На суду ,каже, не може да докаже да је имао тешке тјелесне повреде јер на налазу љекара нема степена тих повреда . На супротној страни евидентиране су лакше тјелесне повреде, па је на Цвијићеву адресу стигла оптужница због изазивања опште опасности. Прекршајну казну за нарушавање јавног реда и мира већ је добио, па је уложио жалбу .