latinica  ћирилица
30/09/2016 |  16:45 ⇒ 18:52 | Аутор: РТРС

Додик: Република Српска никога не угрожава

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Република Српска никога не угрожава, нити је пријетња миру и територијалном интегритету БиХ, те да је на референдуму само искориштено демократско право за изјашњавање о свом државном празнику.
Милорад Додик - Фото: Screenshot
Милорад ДодикФото: Screenshot

Додик је поводом апела, који је упутио министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у телефонском разговору са министром спољних послова Њемачке Франк Валтером Штајнмајером да не треба дизати тензије у вези са Републиком Српском јер референдум не представља пријетњу територијалном интегритету БиХ, нити Дејтонском споразуму, истакао да је ријеч о познатим ставу и опредјељењу Руске Федерације у вези са референдумом у Републици Српској.

- Ми никога не угрожавамо у БиХ, нити смо пријетња миру и територијалном интегритету БиХ. Само смо искористили своје демократско право да се изјаснимо о свом државном празнику - рекао је Додик.

Лавров је у разговору са Штајнмајером апеловао да се не подстичу напетости у вези са ситуацијом у Републици Српској, већ се треба фокусирати да се подстакне на конструктиван дијалог о свим актуелним питањима процеса стабилизације у земљи.

Извор: СРНА