latinica  ћирилица
30/09/2016 |  20:53 | Аутор: РТРС

АБА лига: Шампионска игра Звезде на старту сезоне

Кошаркаши Црвене звезде почели су одбрану титуле у АБА лиги убједљивом побједом против скопског МЗТ пред око 4.000 гледалаца у Београду резултатом 91:69.
АБА лига и Евролига - Фото: Screenshot
АБА лига и ЕвролигаФото: Screenshot

Двоструки узастопни шампион региона већ на дебију у новој сезони је показао да ће бити један од најозбиљнијих кандидата за одбрану титуле, иако још увијек није комплетирао састав.

Амбициозни гости из Македоније добро су почели, али је Звезда предвођена Гудурићем, Митровићем и Кузмићем већ крајем прве дионице почела да прави предност, а меч је дефинитивно преломљен до полувремена (49:30).

Почетком послqдње четвртине било је и највећих +27, па се питање побједника практично није доводило на овој утакмици.

У саставу Звезде дебитовали су Огњен Кузмић и његов имењак Добрић, заиграли су и повратници Милко Бјелица и Чарлс Џенкинс, а Радоњић је прилику пружио свим играчима (без поена само Симанић).

Марко Гудурић је са 16 поена (5-7), 3 асистенциеј и 3 крађе био најефикаснији код домаћина, а статистички најбољи био је Лука Митровић са 13 поена (5-5) и 7 скокова. Јовић је додао 11 поена (5-6) и 6 асистенција, Бјелица је имао 13 поена, а Кузмић 10 уз 4 скока. На другој страни, Тејмс је убацио 17, Лучић 13, а Меси 12 поена.

Већ у понедјељак Звезда у дербију другог кола дочекује Цедевиту.

Извор: Б92