latinica  ћирилица
01/10/2016 |  18:35 ⇒ 02/10/2016 | 07:33 | Аутор: РТРС

Екипи РТРС није дозвољено снимање суђења адвокату Фаруку Балијагићу (ВИДЕО)

Екипи РТРС није дозвољено снимање суђења тузланском адвокату Фаруку Балијагићу и његовом сину. Судија у поступку једноставно је игнорисао одборење за снимање које је издао Основни суд у Сарајеву.
Суђење Балијагићу - Фото: РТРС
Суђење БалијагићуФото: РТРС

Због чега се ово суђење склања од очију јавности? Подсјећамо, Балијагић од почетка тврди да је случај против њега монтиран, након што је јавно проговорио о злочинима јединице Шева и тајне муслиманске полиције АИД-а која, према његовим ријечима и данас дјелује у правосуђу БиХ. 

ијели случај наводног подстрекавања на убиство од стране Балијагића заснован је на свједочењу криминалаца који тренутно служе казне и које је тужилаштво врбовало да лажно свједоче у замјену за бенефиције, тврди Балијагић.

У прилог томе иде и чињеница да је судија одлучио да игнорише одобрење како би се суђење одвијало далеко од очију јавности, тврди адвокат његовог сина: "Закон налаже јавност судјења. Мислим да је прошло вријеме тајних суђења."

РТРС је већ раније објављивао снимке разговора Балијагића и лица које је за њега наводно требало да изврши убиство, а који показује да то није случај.

Надлежни судија, међутим није само игнорисао одобрење за снимање судђња. Игнорисана је и одлука Уставног суда БиХ који је утврдио да је Балијагићима незаконито одређен притвор.

Ниједан федерални медиј није објавио ову одлуку Уставног суда. А на Балијагиће се на све начине врши притисак.

Фаруков син недавно је пребачен у најгори затвор у БиХ, КП Зеница.