latinica  ћирилица
01/10/2016 |  20:50 ⇒ 21:58 | Аутор: РТРС

Ансамбл "Коло" наступом у Бањалуци отворио нову концертну сезону

Спектакуларним наступом "Енергија традиције" Ансамбл народних игара и пјесама "Коло" у Бањалуци је отворио нову концертну сезону, што је прво међународно отварање сезоне у шест деценија постојања овог београдског ансамбла.
Ансамбл "Коло" (Фото: kolo.rs) -
Ансамбл "Коло" (Фото: kolo.rs)

Ансамбл "Коло" је својеврсна установа културе, која чува, нјегује и представља нашу традицију кроз обичаје и умјетност народне игре, пјесме и музике. Отварањем нове концертне сезоне у Бањалуци, још једном су показали сву љепоту оних истинских вриједности нашег народа.

Директор Ансамбла "Коло" Владимир Декић рекао је да му је задовољство наступати у Бањалуци, гдје су и раније имали лијепа гостовања у току којих су остварили добар контакт са публиком.

"Публика у Бањалуци је на нас увијек остављала посебан утисак, јер познаје традицију и обичаје, те је критички окренута према овој умјетности, што се свакако поштује", истакао је Декић.

Бањалучкој публици представили су нови концепт свог виђења музике, постојања и коријена нашег народа, а енергију традиције вјешто су смјестили у срце публике.

Концерт је одржан под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика и Министарства културе и информисања Србије.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да овај ансамбл на прави начин чува традицију српске културе.

"Руководство овог ансамбла учинило нам је ту част да баш у Бањалуци почну своју концертну сезону. Било је много преговора око датума одржавања, али мислим да је труд вриједио, јер је ово велики поклон граду на Врбасу и Републици Српској", рекао је Додик новинарима прије почетка наступа у Спортској дворани Борик.

Извор: СРНА/РТРС