latinica  ћирилица
14/10/2016 |  08:19 | Аутор: РТРС

Претежно суви коловози, магла у котлинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози по претежно сувим коловозима, слабија магла могућа је у котлинама и уз ријечне токове, а на дионицама у усјецима и поред камених косина неопходан је опрез због ситнијих одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Ради безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном и магистралном путу М-17 /дионица Јоховац-Руданка у мјесту Јоховац/, са постављеном привременом сигнализацијом.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани", затворена је за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

На дијелу магистралног пута Клашнице-Прњавор због изградње дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор предвиђене су свакодневне измјене у режиму одвијања саобраћаја.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, на дионици регионалног пута Горња Вијака два-Разбој, саобраћај је потпуно обустављен, а возила се преусмјеравају на локални пут кроз село Брестово, гдје је актуелна забрана за теретна возила преко 15 тона носивости.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб биће повремених обустава саобраћаја у трајању до 10 минута, од 9.00 до 10.00 и од 13.00 до 15.00 часова.

Ради извођења минерских радова, на дионици магистралног пута Бањалука-Црна Ријека, код МХЕ Бочац, од 14.00 до 14.30 часова биће на снази привремена обустава саобраћаја.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, на трећем километру од Карановца, у мјесту Љубачево, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

Због санације коловоза на дионици магистралног пута Каракај два-Дрињача возила саобраћају једном траком.

На дионици магистралног пута Козарска Дубица један-Приједор због реконструкције и проширења водоводног система у граду Приједору у току је измјена саобраћаја, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току је санација клизишта и реконструкцији коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, због чега се саобраћа успорено, једном траком у дужини од 800 метара, док је због изградње острва на ријеци Врбас измијењен режим саобраћања.

У току је изградња обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице. Режим саобраћања, због радова, измијењен је и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Због деминерских радова привремено ће бити обустављан саобраћај на дионици магистралног пута Теслић-Јелах, на локацији Врела, општина Теслић, од 8.00 до 16.00 часова. Саобраћај се обуставља на 30 минута, а пропуштање траје 15 минута.

Због деминерских радова у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, повремено се обуставља саобраћај на дионици магистралног пута Бродско Поље Република Српска/ФБиХ /Брусница/ од 8.00 до 15.00 часова.

На дионици регионалног пута Мачковац-граница Републике Српске /Челић/, због санације клизишта, измијењен је режим одвијања саобраћаја и регулисан привременом сигнализацијом.

На дионици магистралног пута дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ, због радова на дијелу коловоза, на дионици аутопута Тарчин-Сарајево запад /тунел Вис-Лепеница/, саобраћа се десном, возном траком.

Данас се изводе радови на уградњи бројила саобраћаја на магистралном путу Топчић Поље-Лашва /Доња Враца/. Возила саобраћају једном траком наизмјенично, уз повремене обуставе до 15 минута.

Повремене получасовне обуставе, због деминирања терена, током дана актуелне су на магистралном путу Лончари-Орашје, у мјесту Дусине, од 8.00 до 16.00 часова.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Орашје-Жупања возила саобраћају успорено у оба смјера, због радова на подручју Хрватске.

Извор: СРНА