latinica  ћирилица
14/10/2016 |  08:38 | Аутор: РТРС

Асад: Запад никада неће прихватити независност Сирије

Запад никада неће прихватити независност Сирије, рекао је сиријски предсједник Башар ал Асад у интервјуу за руски лист Комсомолскаја Правда.
Башар ел Асад (Фото: Sputnik/Mikhail Voskresenskiy) -
Башар ел Асад (Фото: Sputnik/Mikhail Voskresenskiy)

"Сирија је независна земља а Запад никада неће трпети независност било које земље, без обзира да ли се ради о малој Сирији или великој Русији", додао је он, преноси Тас с.

"Шта је њихов проблем са Русијом? То што брани своје право да каже да или не. Заад жели да увијек чује да", рекао је Асад и додао да и Сирија има исти проблем са Западом.

Асад је оцијенио да би заузимање Алепа била "одскочна даска" за сиријску војску да "истисне терористе" назад у Турску, пренио је Ројтерс.

"Морате да наставите са чишћењем ове области и истиснете терористе у Турску, да се врате одакле су и дошли, или да их убијете. Друга опција не постоји", казао је Асад.

Он је навео и да је Саудијска Арабија понудила помоћ његовој влади ако пристане да прекине везе са Ираном, земљом која је једна од главних савезника Сирије.

Асад је навео да су му Саудијци рекли: "Ако направите отклон од Ирана и објавите да прекидате све врсте веза, ми ћемо вам помоћи. Веома просто и веома директно".

Извор: Танјуг