latinica  ћирилица
14/10/2016 |  08:44 | Аутор: РТРС

Русија тестира недостижно енергетско оружје

Руски научници тестирали су јединствено оружје које неутралише летјелице и оружје високе прецизности усмјереним енергетским зраком.

Русија је развила прво радио-електронско оружје засновано на такозваним новим физичким принципима, изјавио је портпарол Уједињене корпорације за израду инструмената (УИМЦ).

"Прави модели овог оружја већ су развијени и доказали су своју ефикасност. Ово је потпуно нова врста оружја која нема пандана у овој земљи нити, не плашимо се да кажемо, у свијету", рекао је портпарол на изложби оружја и одбрамбене технологије "Арми хај тек" у Јерменији.

Први узорци радио-електронског оружја засновани на новим принципима физике први пут је откривено на затвореној изложби руског Министарства одбране на маргинама форума "Армија 2016" прошлог мјесеца. Портпарол компаније додао је да ново оружје може да удари циљеве без употребе муниције. Умјесто тога, користи се енергетски сноп.

"Он има индиректни физички утицај на ваздушну опрему авиона и беспилотних летјелица и неутралише оружје високе прецизности", додао је он.

Извор: Спутник