latinica  ћирилица
14/10/2016 |  09:22 ⇒ 10:18 | Аутор: РТРС

Радончић: СДА не дави партнере, већ властити народ

Предсједник Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић изјавио је да СДА не дави своје коалиционе партнере, него властити народ јер је проблем што БиХ има врло лош резултат реформи, у социјалном сектору и инфраструктури.
Фахрудин Радончић (Фото: oslobodjenje.ba) -
Фахрудин Радончић (Фото: oslobodjenje.ba)

Он каже да је Влада Федерације БиХ много обавеза урадила коректно, али да може и много боље, додајући да би тражио брже и ефикасније лидерство, нарочито када је ријеч о реформама.

Радончић истиче да ће СББ, ако то желе његови коалициони партнери, подржати реконструкцију федералне Владе.

"То мјесто припада СДА, а иако смо њихови коалициони партнери, када је ријеч о реформама, СДА се није прославила у ових 20 година колико је на власти", рекао је Радончић за "Независне новине".

Он је демантовао да је са СДА разговарано о одређеним уступцима, додајући да је било ријечи о динамизирању политичког живота.

"СББ остаје при својим изворним начелима, а то су брже реформе и што бољи односи са Србима и Хрватима. Морамо почети и реформу Изборног закона БиХ, јер гласамо као и 1996. године када је ОЕБС први пут организовао изборе. Имамо питање `Сејдић-Финци` и масу системских закона и у Федерацији БиХ и на нивоу БиХ", навео је Радончић.

Он је навео да су односи између СББ-а и СДА одлични, када је ријеч о министрима и посланицима и да је коалиција ове двије странке стабилна, док су односи између њега и предсједника СДА Бакира Изетбеговића врло службени.

"Сматрам да не можемо три или четири пута преговарати о истој теми, а на крају се не договорити ништа", рекао је Радончић.

Извор: СРНА